lördag 16 april 2011

Bami goreng med kyckling!

ca 600 g kyckling
ca 500 g   äggnudlar
3 tsk   olja
½-1 st   purjolök
ca 500 g   wokgrönsaker
ca ½ tsk   sambal oelek
ca 1 msk   ketjap manis, söt indonesisk soja
ca 1 msk   sweet chilisås
4 st   ägg


Gör så här:
1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackning.  
När de kokat klart. Spola dem i kallt vatten.
2.  Skär kycklingfilén i strimlor. Skölj och skiva
purjolöken.
3.  Hetta upp oljan och bryn kycklingen.
4. Tillsätt purjolöken och wokgrönsakerna och
fräs någon minut i het panna.
Tillsätt sambal oelek, sweet chili och ketjap  
manis (söt indonesisk sojasås) efter tycke och  
smak. (Var försiktig med sambal oelek för att inte
få för stark smak). Rör under cirka 3 minuter.
5. Tillsätt de färdigkokta nudlarna och värm upp
woken.
6. Under tiden; Vändstek äggen. Strimla äggen  
när de är färdigstekta. Lägg äggstrimlorna på  
toppen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar