ca 600 g kyckling
ca 500 g äggnudlar
3 tsk olja
½-1 st purjolök
ca 500 g wokgrönsaker
ca ½ tsk sambal oelek
ca 1 msk ketjap manis, söt indonesisk soja
ca 1 msk sweet chilisås
4 st ägg
Gör så här:
1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackning.
När de kokat klart. Spola dem i kallt vatten.
2. Skär kycklingfilén i strimlor. Skölj och skiva
purjolöken.
3. Hetta upp oljan och bryn kycklingen.
4. Tillsätt purjolöken och wokgrönsakerna och
fräs någon minut i het panna.
Tillsätt sambal oelek, sweet chili och ketjap
manis (söt indonesisk sojasås) efter tycke och
smak. (Var försiktig med sambal oelek för att inte
få för stark smak). Rör under cirka 3 minuter.
5. Tillsätt de färdigkokta nudlarna och värm upp
woken.
6. Under tiden; Vändstek äggen. Strimla äggen
när de är färdigstekta. Lägg äggstrimlorna på
toppen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar