Här Caroline och alla ni andra har ni ett recept med smaker som verkligen gifter sig i munnen, det är sååååå gott!
Ca 600g koljafilé. Funkar bra med torsk också.
citron
1 kruka dill
1 bunte färsk grön sparris
potatis
serranoskinka
tomater
turkisk yoghurt
flytande honung
smör
salt
vitpeppar
Koka ca 1 kg potatis, dekorera sedan med 1/4 kruka dill.
Dill och citronoljan: Finriv skalet och pressa saften ur 1 citron. Hacka ca 3/4 kruka dill och blanda med citron och skal. Tillsätt 4 msk olja och 1 krm salt. Balansera det syrliga med 1 tsk flytande honung.
Koka upp en kastrull med vatten, tillsätt sedan salt. Skär bort ett par cm av den nedre träiga delen av 250g grön sparris. Är sparrisen grov, kan den behövas skalas med grönsaksskalaren. Lägg annars ner den direkt i sjudande vatten ca 3-4 minuter. Lägg upp på ett fat tillsammans med 2 tomater i skivor.
Stek 80g serranoskinka på medelvärme i en stekpanna UTAN matfett tills skivorna drar ihop sig. Lägg dem sedan på hushållspapper.
Skär torsken i portionsbitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken på medelvärme några minuter per sida. Krydda med salt och vitpeppar.
Servera den nystekta torsken toppad med serranochips, till potatis, kokt sparris och skivad tomat. Ringla över citron-och dilloljan och servera med 2 dl turkisk yoghurt!
oh, blir att lagga pa menyn nasta veckan. Vi gillar sparris i denna familjen sa det var ett plus. Tack sa mkt.
SvaraRadera-Caroline