tisdag 19 april 2011

Pocherad spättafilé med rosa vinsås

ca 600 g  spättafiléer
25 cl  vitt matlagningsvin
1 msk  smör
1 msk  tomatpuré
1 dl  vatten
2 msk  koncentrerad hönsbuljong/fond
2 dl  creme fraiche
ev. maizena
salt och peppar
Grönsaker och tillbehör:
ca 800 g  potatis
150 g  färska sockerärtor


Gör så här:
1. Skala och koka potatis.
2. Börja med såsen: Värm en kastrull och fräs
tomatpuré i smöret, häll på vin, buljong och
vatten. Låt koka upp, vispa i creme fraiche och
koka på svag värme cirka 15 minuter.
Red ev. av såsen med maizena, smaka av med
peppar och salt.
3.  Salta och peppra fisken, rulla ihop filéerna och
placera dem på botten av en vid kastrull eller  
stekpanna.
4.  Tillsätt vatten så att det nästan täcker fisken.  
Sjud under lock cirka 10 minuter, ska ej koka.
5.  Sockerärtorna kokas 2 minuter i saltat vatten
eller tillsammans med fisken i slutet av
tillagningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar