tisdag 19 april 2011

Fläskkarrégryta med timjan

3 st  gula lökar
ca 600 g  fläskkarré benfri
1 msk  smör eller margarin
ca 1 tsk  timjan
2 ½ dl  matlagningsgrädde
1 ½ msk  kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
salt och peppar
Grönsaker och tillbehör:
ca 800 g potatis
frysta haricots verts


Gör så här:
1. Skala och koka potatis.
2.  Skala och skiva löken.
Skär fläskkarrén i strimlor.
3. Stek löken och fläskkarrén i matfettet i cirka
5-6 minuter. Tillsätt timjan, grädde och fond eller
buljongtärning och rör om.
Låt koka cirka 8 minuter.
Lägg i haricots verts mot slutet av koktiden.
Smaka av med salt och peppar.
4. Häll av potatisen och servera den gärna pressad
till måltiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar