torsdag 14 april 2011

Fetaostfylld köttfärslimpa

Ingredienser 4 portioner:
½ dl ströbröd
1 ½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1 st ägg
2 msk smör eller margarin
ca 150 g fetaost
ca 1 dl gröna oliver pimiento (hackade)
2 st tomater (tärnade)
2 tsk timjan

Grönsaker och tillbehör:
ca 800 g potatis
sallad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt stå och svälla cirka 10 minuter. 
3. Blanda i färs och ägg. Arbeta färsen till en
smidig smet. Lägg den i en smord ugnssäker
form (gärna avlång). Forma färsen till en
längd och gör en fördjupning i mitten.
4. Blanda fetaost, hackade oliver, tärnade

tomater och timjan. Lägg fyllningen i
fördjupningen. För ihop färsen över fyllningen.
Smält 2 msk smör eller margarin och pensla
över färsen. Stek mitt i ugnen i cirka 50 minuter.

5. Under tiden; Tvätta och ev. skala potatisen.
Klyfta potatisen och lägg den i en ugnssäker
form. Salta och ringla på lite olivolja.
Ställ formen bredvid köttfärslimpan när cirka 40
minuter återstår.



”Det finns många olika sorters oliver med olika smak beroende på vilken art av
olivträdet de kommer från, på vilket sätt de konserverats och när de skördats.
Gröna oliver har skördats innan de hunnit mogna riktigt och har ofta kvar lite mer av
beskheten och är fastare i fruktköttet, än de svarta som har skördats fullmogna.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar