tisdag 31 maj 2011

Kyckling i ugn med parma!


Bästa kyllingen ever

Detta är den godaste kyckling jag vet, alla kategorier. Så enkel och så evinnerligt god. Gärna med vitlöksgräddig potatisgratäng. /Emma
Bästa kyllingen ever
FOTO: HUSMORSORNA
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 st kycklingfiléer4 skivor parmaskinka10 st vitlöksklyftor, skalade1 knippe rosmarin, färsk1 knippe salvia, färsk3 st lagerblad1 dl god olivolja1 dl god balsamicoRosmarinsalt, efter smakSvartpeppar, efter smak
Tips
Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök påHusmorsornas blogg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader .
2. Placera kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
3. Krydda dem med rosmarinsalt och svartpeppar.
4. Strössla finklippt rosmarin och salvia över dem.
5. Rulla en parmaskinka runt varje filé.
6. Strössla över vitlöksklyftorna, resten av örterna och ja allt annat helt enkelt.
7. Skjuts in i ugnen i 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar