Antal rabarber efter tycke!
Skala och skiva ner dom i ½-1cm stora bitar. Botten på formen ska iaf vara täckt!
Smuldegen:
3,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl kokosflingor
150 g margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.Lägg den skurna rabarbern i en pajform strö över ca ½ dl strösocker.
Smuldeg:
Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200 grader med varmluft, annars 225grader, i 20 min.
Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar