söndag 15 maj 2011

Min goda rabarberpaj med kokossmuldeg!

Antal rabarber efter tycke!
Skala och skiva ner dom i  ½-1cm stora bitar. Botten på formen ska iaf vara täckt!

Smuldegen:
3,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl kokosflingor
150 g margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.

Lägg den skurna rabarbern i en pajform strö över ca ½ dl strösocker.

Smuldeg:


Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200 grader med varmluft, annars 225grader, i 20 min.

Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar