tisdag 31 maj 2011

Snabb kyckling- och grönsakswok!


Snabb kyckling- och grönsakswok

En kyckling- och grönsakswok med krispiga grönsaker och cashewnötter.
Snabb kyckling- och grönsakswok
FOTO: JONNY LINDH
Antal portioner: 4
Ingredienser
Wok1 st röd paprika1 st gul paprika1 st medelstor morot2 st kycklingfiléer2 msk rapsolja, ca100 g salta cashewnötter, ca200 g äggnudlar150 g sockerärter1 kruka korianderSås1 msk sesamolja2 msk jordnötsolja4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime)2 msk ketjap manis2 msk kinesisk soja1 dl sweet chilisås
Tips
Ketjap manis är en lite tjockare söt soja. Det är den mest populära sojan i Indonesien.
  • Annons:

Gör så här

1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Dela och kärna ur paprikorna.
3. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie.
4. Grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt.
5. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt om.
6. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet.
7. Skär paprikan i strimlor.
8. Skala och skär moroten i sneda skivor.
9. Skär kycklingen i strimlor.
10. Blanda ingredienserna till såsen.
11. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
12. Häll av vattnet.
13. Värm oljan i en wok eller stekpanna.
14. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter.
15. Lägg åt sidan.
16. Stek morot och sockerärter i ca 1 minut.
17. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås.
18. Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt.
19. Fördela i portionsskålar.
20. Garnera med cashewnötter och några kvistar koriander.
21. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar