Ingredienser:
- 500 g fläskfilé
- 1 tsk salt
- matfett
- 1 dl vatten
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk kalvfond
- ½ - 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk äkta soja
- 1 msk honung
- saft av 1 lime
Gör så här:
Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.Lägg över det brynta köttet på ett fat.
Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.
Servera med ris eller ugnsstekt potatis.
Det går att byta ut fläskfilén mot kyckling och då även byta kalvfond mot kycklingfond. Champinjoner & purjolök är också gott att ha i!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar