Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 1 purjolök
- 2 dl riven ost ca 80 g
- 2 msk dijonsenap
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 3 dl ris
- salt och peppar
- 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
1. Tina kycklingfilén om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 175°C.
3. Strimla purjolöken.
4. Lägg kycklingfilén i en ugnssäker form. Blanda ost och dijonsenap och bred på kycklingfiléerna.
5. Blanda grädde, vatten, fond, 1/2 tsk salt och grovmalen svartpeppar Häll i formen tillsammans med purjolöken och tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 72˚C.
6. Koka riset i saltat vatten enligt förpackningens anvisning
7. Häll av såsen från kycklingen i en kastrull och red den med majsstärkelse.
8. Servera kycklingen med ris och sallad!
2. Sätt ugnen på 175°C.
3. Strimla purjolöken.
4. Lägg kycklingfilén i en ugnssäker form. Blanda ost och dijonsenap och bred på kycklingfiléerna.
5. Blanda grädde, vatten, fond, 1/2 tsk salt och grovmalen svartpeppar Häll i formen tillsammans med purjolöken och tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 72˚C.
6. Koka riset i saltat vatten enligt förpackningens anvisning
7. Häll av såsen från kycklingen i en kastrull och red den med majsstärkelse.
8. Servera kycklingen med ris och sallad!
Ska provas! kul med lite nya kyckling recept..kan bli lite trakig ibland.
SvaraRaderaSjalv gjorde jag denna soppan idag och den var en STOR succe'! Sofia har atit tre portioner idag. Super enkel. Nasta gang lagger jag nog till lite svamp och nagon annan gronsak.
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14856
-Caroline