Detta ska vi laga till middag ikväll:-)
Dom gröna ärtorna utesluter dock jag, gillar de inte!
Gröna ärtor
Gula lökar
Kålrot
Lättöl
Morötter
Nötfärs
Palsternacka
Potatis
Timjan
Köttbuljong
Oregano
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
1. Skala och skär 200 g potatis och 1 kålrot i jämnstora, tunna skivor. Skala och skär 300 g palsternacka
och 300 g morötter i tunna slantar. Skiva 2 gula lökar.
2. Mät upp ¾ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Ta fram en vid stekgryta. Lägg 1/3 av det skurna i botten, strö
över lite av saltet och svartpepparn, fördela hälften av paketet med 500 g nötfärs (rå). Fortsätt med
ytterligare 1/3 av det skurna och strö över lite salt och peppar. Fördela resten av köttfärsen och avsluta med
det skurna överst.
3. Koka upp 2 dl vatten och lös upp 1 tärning köttbuljong. Tillsätt 2 msk tomatpuré och 1 msk oregano.
Häll ner det i grytan och häll sedan på 1 lättöl. Fördela kvistar från ¼ kruka timjan överst. Lägg på ett lock
och koka upp, sänk värmen och låt allt koka i ca 20-25 minuter. När grytan kokat några minuter, titta så att
även de översta bitarna täcks av buljong. Tryck annars ner dem med en slev.
4. Tillred 200 g gröna ärtor. Enklast är att hälla upp dem i en skål, slå hett vatten över dem och hälla av
vattnet efter ett par minuter.
5. Dekorera den färdiga grytan med kvistar av ¼ kruka timjan eller repa av bladen och strö dem över grytan.
Servera tillsammans med ärtorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar