tisdag 8 mars 2011

Middagstips! En supergod grönsakspytt med fetaost!

Här har ni en pytt/röra som är god till mycket! Smaker som gifter sig i munnen. Verkligen supergott! Lika gott till en färsk pasta, som till matvete el gör en baguette-fyll med parmaskinka, bladspenat och röran!

Jag är absolut ingen fantast av bönor, äter dom inte! Så det hoppade vi över. För att göra det lite mer barnvänligt köpte vi lite kryddiga tjocka korvar som vi skivade upp, stekte och slängde i.

Här är grunden:


Fetaost
Grön paprika
Kidneybönor
Kronärtskockshjärtan
Körsbärstomater
Matvete
Pumpakärnor
Salladslök
Tapenade
Vitlöksklyfta
Balsamvinäger
Grönsaksbuljong
Olja


Grönsakspytt med kidneybönor och olivmarinerad feta- och kronärtskockssallad 


1. Koka 4 portioner matvete enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt gärna ½ tärning grönsaksbuljong
istället för salt i vattnet. (Vi kokar för 6 pers)
2. Dressing: Blanda 3 msk tapenade, 1 msk olja, 2 tsk balsamvinäger och pressa ner 1 vitlöksklyfta.
3. Tärna 2 pkt fetaost. Häll av vätskan och skär 1 burk kronärtskockshjärtan i klyftor. Blanda dem på ett
stort salladsfat (som även rymmer resten av ingredienserna). Häll över dressingen. Ställ åt sidan.
4. Skär 1 grön paprika i tunna klyftor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs hastigt paprika och 250 g
körsbärstomater (hela). Tillsätt sedan 230 g kidneybönor, väl sköljda, och låt dem bara bli varma.
5. Fördela grönsaker och kidneybönor ovanpå fetaost- och kronärtskockssalladen. Strimla ½ knippe
salladslök och strö över salladen tillsammans med 40 g pumpakärnor. Servera tillsammans med
matvetet.

Denna blev snabbt en favvis hos oss & kommer ätas många ggr i sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar