Citron 1st
Crème fraiche 1dl
Gröna ärtor 250g
Gul lök 1st
Matvete (vi kokar för 6 pers till 4)
Palsternacka 200g
Salladslök ½ knippe
Tapenade 4 msk
Timjan, några kvistar
Tomater 2st
Torskfilé 600g
Grönsaksbuljong 1 tärning
Olja
Salt
Svartpeppar
Ugnsfolie
Foliebakad torsk med olivtapenad och citron samt palsternackssås och matvete
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka 4 portioner matvete enligt anvisning på förpackningen.
3. Riv av fyra ark ugnsfolie ca 30 x 30 cm. Skiva 2 tomater och strimla ½ knippe salladslök. Skär ca 600 g
torskfilé i fyra portionsbitar.
4. Fördela fisken i mitten av varje ark. Strö över salt och svartpeppar och ringla över lite olja. Fördela saften
från 1 citron över de fyra fiskbitarna. Fördela 4 msk tapenade på fisken (1 msk per paket). Lägg
tomatskivorna ovanpå och strö över salladslöken och timjankvistar (max ½ kruka timjan). Vik ihop arken till
knyten, ställ dem på en plåt och tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
5. Skala och riv 200 g palsternacka och 1 gul lök grovt. Fräs det ett par minuter i lite olja i en tjockbottnad
kastrull, rör hela tiden så att det inte bränner fast. Späd med 2 dl vatten och tillsätt 1 tärning
grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka ca 10 minuter. Tillsätt 1 dl crème fraiche och mixa sedan såsen
slät direkt i kastrullen. Se till att mixern är under sås-ytan så att det inte skvätter. Smaka eventuellt av med
lite salt och svartpeppar.
6. Tillred 250 g gröna ärtor. Enklast är att hälla upp dem i en skål, slå hett vatten över dem och hälla av
vattnet efter ett par minuter.
7. Servera nykokt matvete, ärtor och palsternackssåsen tillsammans med folieknyten.
Jaha, da har jag provat detta receptet ocksa. SUPER gott. Jag behover alltid nya fisk recept. Sasen var super god. Vi satt ut i tradgarden och njot i varmen med lite champagne till. MUMS!
SvaraRaderaJag har ett annat fisk rec som är sagolikt, de ska jag lägga ut till dig!!:-) de lät underbart med värme trädgård & champagne!!! Här e de höst...storm & ösregn hela natten...fick ta på barnen overallen igen!
SvaraRadera