En snabb rätt!
1 liten burk bambuskott
1 burk kokosmjölk
1 lime
500g räkor (skalade)
1 msk currypasta (börja med tsk och smaka av!)
1 röd paprika
½ knippe salladslök
75 g sugarsnaps
2 vitlöksklyftor
300 g nudlar
1 msk olja
1 tsk salt
Koka upp vatten och tillsätt lite salt, några minuter innan servering släng i nudlarna och tillred enl anvisning.
Strimla 1 röd paprika & ½ knippe salladslök. Riv skal och pressa saften från 1 lime. Öppna 1 burk bambuskott & låt rinna av.
Ta fram en stor stekpanna el wokpanna. Hetta upp lite olja och woka paprika, bambuskott, salladslök & sugarsnaps ett par minuter.
För grönsakerna åt sidan i pannan. Hetta upp 1 msk olja och pressa ner 2 vitlöksklyftor & currypasta och låg fräsa i oljan någon minut. Häll sedan på 1 burk kokosmjölk, 1½ dl vatten, 1 tsk salt, limejuice & skal. Koka upp under omrörning.
Häll ner 500 g räkor (tinade) i såsen och de wokade grönsakerna. Låt de bli varmt.
Servera tillsammans med nudlar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar