ca 500g fläskfilé
½ gurka
1 kruka krispsallad
900 g potatis
2 tomater
1 msk torkad dragon
5 msk vispgrädde
1 tärning kycklingbuljong
matfett
olja
salt
svartpeppar
2½ msk vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader
Skölj 900 g potatis, skär i klyftor & lägg dem på en plåt. Strö över salt, ringla över olja & ställ in i ugnen ca 25-30 min.
Gör en sallad av: tomater, gurka & krispsallad.
Skär fläskfilén i ca 1½ cm tjocka skivor. Hetta upp lite matfett i en traktörpanna el stekgryta. Stek fläskfilén någon miut per sida och krydda med salt och peppar. Köttet ska inte genomstekas utan kokas färdigt i såsen.
Ta fram ett litermått. Rör ut 2½ msk vetemjöl i lite vatten till en klumpfri smet. Vispa sedan ner 3 dl vatten, 5 msk vispgrädde, 1 msk torkad dragon och smula ner 1 tärning kycklingbuljong. Häll blandningen över fläskfilén och låt koka upp. Låt sedan koka på svag värme 3-5min tills såsen tjocknat.
Smaka ev av med salt & peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar