måndag 28 februari 2011

Middagstips! Stekt kotlett m ugnsrostad potatis & dragonsås!

Benfri kotlettrad ca 700g
Broccoli 1 bukett
Crème fraiche 1dl
Potatis 900g
Pumpakärnor 40g
Torkad dragon 2tsk
Balsamvinäger 2tsk
Kycklingbuljong 1st
Mild senap 1tsk
Olja
Salt
Smör 1msk
Soja några dr
Svartpeppar
Vetemjöl 2 msk
Mjölk 3dl

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj 900 g potatis. Klyfta potatisen med skalet på och lägg i en ugnsfast form. Ringla över 1 msk olja och
strö över lite salt. Stek i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
3. Dela 250 g broccoli i små buketter. Lägg dem i en kastrull med lättsaltat vatten, koka upp och låt koka
någon minut. Dra av kastrullen från plattan. Låt stå tills broccolin är lagom mjuk och häll då av vattnet.
4. Skiva ca 700 g benfri kotlettrad i lika tjocka skivor, ca 4-6 skivor. Krydda med ca ½ tsk salt och 1 krm
svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Bryn köttet på båda sidor, sänk värmen och låt det bli
genomstekt. Fläskkött skall alltid vara genomstekt men stek inte för länge så att det blir torrt.
5. Dragonsås: Smält 1 msk smör i en kastrull och rör ner 2 msk vetemjöl. Vispa sedan ner 3 dl vatten (eller
mjölk), lite i taget, till en slät sås. Tillsätt 1 tärning kycklingbuljong, 2 tsk torkad dragon, 1 dl crème
fraiche, 1 tsk mild senap och några droppar soja. Koka upp och låt koka under omrörning tills såsen
tjocknar.
6. Blanda den kokta broccolin med 2 tsk balsamvinäger, 40 g pumpakärnor, salt och svartpeppar.
7. Servera kotletterna tillsammans med dragonsåsen, klyftpotatis och broccolisalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar